Om oss
Farmor Annas Matstuga

Hemlagat

med

kärlek

Gården 


Jag, Lotta är född och uppvuxen i Håkantorp och har ärvt gården från min far Lantbrukare Christer Nilsson, som i sin tur ärvt den från sina föräldrar Nils & Anna. Under uppväxten fanns det en del djur här: kossor, kvigor, kalvar och en hel del tjurar samt katter och höns. Min favorit var en stor snäll ardennerhäst som hette Bojan. Far köpte henne för att hon skulle användas som arbetshäst, men tiden räckte inte riktigt till, utan hon blev vår kelgris istället. Det bedrevs lantbruk på gården fram till år 2000, då den verksamheten avvecklades pga åldersskäl. När vi tog över gården så var det mesta i ganska risigt skick, med följden att det har tagit galet många renoveringstimmar och krävt en stor portion av envishet för att bygga den lilla mysiga oas ni nu kan se.

Lotta och Uffe

Vi anser att det är ett hantverk i sig, att kunna laga god mat. Det kräver ett visst handlag och bra kvalitet på råvarorna som används. Vi lagar det mesta för hand, från grunden, med kärlek och omsorg. Vi använder oss av riktigt smör, mjölk, grädde och socker i våra rätter. Då vi har ett litet kök och här framför allt på helgerna och på sommaren, är många besökare, så får vi be om ert tålamod. Vi strävar efter att ge var och en av er, bästa möjliga service och vi behandlar våra gäster, som om de vore bjudna hem till oss. Vårt motto är: Välkomna hem till oss!

Stallet

Först tänkte vi använda stallbyggnaden för privat bruk, som festlokal, men under resans gång växte tanken fram på att vi kunde skapa ett trevligt utflyktsmål, så att fler människor kunde få njuta av den härliga atmosfären.

Inne i serveringen, med anor från förr, vid foderbordet där djuren tidigare åt, finns det plats för ca 45 st gäster, vilka kan avnjuta vår välsmakande meny och på sommaren har vi gott om platser ute, både under tak och i den lilla härliga trädgården. Det finns även leksaker för barnen att låna under tiden de är här. Här finns något för alla: stor, liten, ung som gammal.

Farmor Anna Hansson

Lantbrukare Christer Nilsson

Ardennerhästen Bojan